Institut Memandu Anda DI Hujung Jari 

MyDiims akan memudahkan operasi institut memandu umpama di hujung jari anda kerana sistem ini boleh berfungsi di pelbagai peranti seperti Telefon Bimbit, Tablet dan Pemain Pintar Android di dalam kereta. Sistem ini tidak bergantung pada infra struktur di dalam pejabat seperti server , komputer dan elektrik. 
MyDiims dapat berfungsi di mana-mana peranti selagi ada internet dan peranti pintar. Jika Institut Memandu anda putus bekalan internet dan elektrik sistem masih boleh berfungsi di mana2 sahaja. Melalui peranti ini trafik di kaunter dapat di kurangkan 80 peratus kerana boleh di buat di luar pejabat institut memandu.

Pendaftaran dan transaksi boleh di buat secara online di mana-mana sahaja.

Pelbagai Fungsi dan Kumpulan Pengguna Sistem

Terdapat 5 Kumpulan Utama Sistem
1. Admin
2. Rakan
3. Pelajar
4. Pengajar

5. JPJ

gallery/mydiimsapp
gallery/mydiims

MyDiims V1 - Applikasi Biometrik

Dengan applikasi ini, Institut Memandu dapat mengurangkan trafik dan kebergantungan terhadap sistem elektrik, kerana applikasi ini dapat berfungsi di peranti pintar seperti Telefon Bimbit, Tablet dan Pemain Pintar Android di dalam kereta. Applikasi ini akan mengesan jarak 500 meter dari Titik Pusat GPS institut Memandu yang di tetapkan semasa pemasangan bagi aktiviti KPP01, KPP02 dan QTI. Bagi aktiviti KPP03 , applikasi ini membenarkan Login lebih dari 500 meter dari Institut Memandu. Ini memudahkan pembelajaran bermula di luar premis institut memandu . Applikasi ini juga merekod log perjalanan dalam bentuk Kiliometer dan Titik Perjalanan sebagai bukti pembelajaran. 

gallery/demo